آسانسور یک دستگاه حمل و نقل عمومی عمودی است که برای انتقال افراد و بار در ساختمان‌ها استفاده می‌شود. آهن‌کشی آسانسور یکی از مهمترین مراحل در عملیات ساخت یک آسانسور است. در واقع، آهن کشی آسانسور به مرحله اجرایی پروژه در چاه آسانسور مربوط می‌شود و شامل نصب و اتصال سازه‌های فلزی می‌شود. برای انجام آهن کشی یا همان نبشی کشی آسانسور به صورت اصولی و رعایت استاندارد که با نام شاسی کشی آسانسور نیز آن را می‌شناسند، معمولاً از تکنسین‌های مجرب و متخصص با استفاده از ابزارها و تجهیزات مناسب و با رعایت استانداردها و دستورالعمل‌های مربوطه همانند شرکت آسانسور آتیس کمک گرفته می‌شود.

 

آهنکشی آسانسور

 

آهن کشی آسانسور

آهن‌کشی آسانسور به منظور تامین ایمنی و سازگاری سازه با بارهای آسانسور انجام می‌شود. همچنین به منظور ایجاد یک سازه قوی، پایدار و ایمن در آسانسور نیاز است که حتما آهن‌کشی انجام شود. اجرای صحیح سازه در چاه آسانسور به منظور جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار همچون سقوط یا آسیب به سازه و تأمین ایمنی کاربران آسانسور بسیار حائز اهمیت است. برای انجام آهن‌کشی نیاز است که ابتدا نقشه‌ آن طراحی شود. مرحله بعدی شاقول‌ریزی است، به این معنا که سازه آسانسور باید از لحاظ تراز بودن مورد بررسی قرار بگیرد.
سپس محل قرار گرفتن صفحه پلیت‌ها مشخص شده و پس از جایگذاری، سیمان روی آنها ریخته می‌شود. در مرحله بعدی خط تراز مشخص می‌شود تا سازه آهن کشی شده با ورودی آسانسور تراز باشد. در انتها، کلاف‌بندی انجام می‌شود و ستون‌ها و کلاف‌ها به صورت افقی و طبق نقشه به یکدیگر متصل می‌شوند.

آهن کشی آسانسور هیدرولیک

آهن کشی در آسانسور هیدرولیک، همانند سایر آسانسورها، بسیار حائز اهمیت است. طراحی و نصب آهن‌کشی در آسانسور هیدرولیک باید به گونه‌ای باشد که بتواند به صورت ایمن و پایدار، کابین را به بالا و پایین حرکت دهد. در آسانسور هیدرولیک، برای انتقال نیروی هیدرولیکی به کابین، از لوله‌ها و اتصالات آهنی استفاده می‌شود. در انجام این کار باید به برقراری ارتباط و اتصال مناسب بین لوله‌ها و قطعات آهنی دیگر توجه شود تا بهترین عملکرد ارائه شود.

 

این صفحه را هم ببینید: آسانسور هیدرولیک خودروبر

 

قیمت اجرای آهن کشی آسانسور

قیمت اجرای آهن کشی آسانسور به شدت متغیر است و به عوامل متعددی مانند نوع آسانسور، ارتفاع ساختمان، تعداد طبقات، ظرفیت آسانسور، نوع و کیفیت آهن‌کشی و مشخصات فنی آن، نوع کابین و تجهیزات ایمنی و کنترلی و… بستگی دارد.
به طور کلی، آهن کشی آسانسور یکی از بخش‌های مهم و هزینه‌بر در نصب آسانسور و راه‌اندازی آن محسوب می‌شود. برای تخمین هزینه آهن کشی آسانسور، می‌توانید با شرکت‌های نصب آسانسور همچون آسانسور آتیس تماس بگیرید و درخواست پیش فاکتور دهید.

نقشه آهن کشی آسانسور

نقشه آهن کشی شامل نقشه‌های معماری، مکانیکی و الکتریکی است که جزئیاتی از ساختار فلزی آسانسور، ابعاد و اندازه‌های تمام قطعات فلزی و جزئیات مکانیکی برای اتصال قطعات را نشان می‌دهد. این نقشه به عنوان یکی از نقشه‌های اصلی در نصب آسانسور، اطمینان می‌دهد که قرار است ساختار آسانسور به صورت صحیح و ایمن نصب شود.

 

نقشه آهن کشی آسانسور

 

چک لیست آهن کشی آسانسور

چک لیست آهن‌کشی یا نبشی‌کشی آسانسور شامل فهرستی از مواردی است که باید قبل از نصب و راه‌اندازی آسانسور بررسی شوند. این چک لیست برای اطمینان از اینکه‌ آهن‌کشی به‌ صورت صحیح و ایمن انجام شده‌ است، مورد استفاده‌ قرار می‌گیرد. برخی از مواردی که در چک لیست آهن‌کشی آسانسور گنجانده می‌شوند عبارتند از:
1. طراحی نقشه آهن‌کشی آسانسور
2. شاقول ریزی یا تراز کردن آن
3. مشخص کردن محل قرارگیری صفحات پلیت
4. مشخص کردن خط تراز آهن کشی با ورودی آسانسور

آهن کشی آسانسور برای ساختمان فلزی

می‌توان گفت که آهن کشی یا نبشی کشی آسانسورهایی که در ساختمان‌های فلزی نصب می‌شوند، به صرفه‌ترین نوع آهن‌کشی است. علاوه بر این بسیار راحت‌تر نیز انجام می‌شود. ستون‌های ساختمان فلزی در صورتی که در محل قرارگیری آسانسور باشند، می‌توانند بعنوان ستون آهن‌کشی مورد استفاده قرار گیرند. یا از کلاف طبقات می‌توان بعنوان کلاف مورد نیاز هنگام آهن کشی استفاده نمود.

آهن کشی آسانسور برای ساختمان بتنی

در ساختمان‌های اسکلت بتنی، نبشی کشی آسانسور یکی از مهمترین بخش‌های ساختمانی است که باید با دقت و با رعایت استانداردهای مربوط به طراحی و اجرا انجام شود. معمولاً در این نوع ساختمان‌ها، محل قرارگیری پلیت‌ها و شاسی کشی آسانسور همزمان با بتن ریزی سقف‌ها مشخص می‌شود. پلیت‌ها در اتصال ستون‌ها به طبقه‌های ساختمان بسیار مهم هستند و این کار باعث تقویت و افزایش پایداری ستون‌ها می‌شود. پلیت‌ها در چهار گوشه چاه و روی سقف نصب می‌شوند و به عنوان یک اتصال محکم و پایدار بین ستون‌ها و طبقات عمل می‌کنند.
همچنین، نصب پلیت در سقف هر طبقه و در هر چهار گوشه چاه آسانسور، به عنوان یکی از مهمترین عوامل برای ایجاد ارتباط بین آسانسور و سازه اصلی اجرا می‌شود. این کار باعث می‌شود که‌ بار وارد آمده‌ به ستون‌ها بهتر و بیشتر تحمل شود و پایداری ساختمان افزایش یابد. همچنین، نصب پلیت‌ها در موقعیت‌های مناسب به عنوان پایه‌های قوی برای سیستم بالابری آسانسور عمل می‌کند و به افزایش ایمنی و بهبود عملکرد آسانسور کمک می‌کند.

آهن کشی برای آسانسورهای صنعتی

آهن کشی آسانسورهای صنعتی با توجه به صنعت مورد استفاده، نوع ساختمان و بار مورد نظر، ممکن است بسیار متفاوت باشد. در آسانسورهای صنعتی با بار بالا، باید از آهن‌آلات با مقاومت بالا و بهینه استفاده کرد که قادر به تحمل وزن و فشار بار مورد نظر باشند. در آسانسورهای صنعتی، بسته‌ به‌ نوع بار از انواع آهن‌آلات مانند پروفیل‌های مختلف، پلیت‌ها، لوله‌ها و سایر قطعات آهنی استفاده‌ می‌شود. برای مثال، در آسانسورهای صنعتی که برای حمل بار سنگین در معادن و کارخانه‌ها استفاده می‌شوند، از آهن‌آلات بسیار قوی و با مقاومت بالا استفاده می‌شود تا بار را تحمل کنند.
علاوه بر این، در آسانسورهای صنعتی باید به ایمنی و کارایی آسانسور توجه کرد. برای این منظور، سیستم‌های ایمنی مانند حسگرهای حرکت، درب‌های ایمنی، سیستم اضطراری و سیستم‌های کنترلی پیشرفته باید نصب شوند تا ایمنی و بهره‌وری آسانسور افزایش یابد. بنابراین، آهن کشی آسانسورهای صنعتی بسیار مهم و پیچیده‌ است و باید با رعایت استانداردهای مربوطه‌ و با توجه‌ به‌ نوع بار، با کیفیت بالا انجام شود. آسانسور آتیس آماده خدمت‌رسانی به همه هموطنان گرامی در این زمینه است.

سخن پایانی

آهن کشی آسانسور یکی از عوامل مهم در طراحی و نصب آسانسور در ساختمان‌هاست و باید با کیفیت بالا و با رعایت استانداردهای مربوطه انجام شود. این کار باعث افزایش پایداری و ایمنی آسانسور، بهبود عملکرد آن و افزایش رضایت کاربران از این وسیله نقلیه مهم در ساختمان‌ها می‌شود.