پیش از آنکه همه چیز درباره برق اضطراری آسانسور را مورد بررسی قرار دهیم باید به نکتهای اشاره کنیم. اگر شما هم از آن دسته افراد هستید که از ارتفاع، هواپیما، پله برقی و… میترسید یا تردد از راهپله را به سوار شدن آسانسور ترجیح میدهید، لازم است بدانید که احتمالا شما دچار نوعی اختلال اضطرابی هستید. بعضی از افراد هستند که در هنگام محبوس شدن در فضای کوچک مانند کابین آسانسور، دچار ترس و اضطراب شدیدی میشوند. این افراد حتی ممکن است دچار تنگی نفس، احساس خفگی، حملات پانیک، تعرق، تپش قلب بیش از حد و… شوند.
نبود برق اضطراری و محبوس شدن کاربر در کابین آسانسور
اختلالهایی همچون کلاستروفوبیا، آگورافوبیا و دلایل ژنتیکی، خاطرهای تلخ و… میتوانند موجب بروز ترس و اضطراب فرد در هنگام سوار شدن آسانسور شوند. تصور کنید در داخل کابین آسانسور و در حال جا به جایی هستید که ناگهان برق قطع میشود. شما ناگزیر هستید که برای دقایقی در فضای دلهرهآور و کوچک کابین محبوس باشید تا اتصال برق برقرار شود. حتی فکر این صحنه انسان را دچار استرس و ناراحتی میکند. بنابراین ایده استفاده از برق اضطراری در ذهن تولیدکنندگان خبره در صنعت آسانسور سازی جرقه زد. با مجهز شدن سیستم آسانسور به برق اضطراری دیگر جایی برای نگرانی از محبوس شدن در کابین آسانسور باقی نمیماند. در ادامه مطالب قصد داریم به بررسی همه چیز درباره برق اضطراری آسانسور بپردازیم. لطفا تا پایان مطالب با ما همراه باشید.
همه چیز درباره برق اضطراری آسانسور و دلیل استفاده از آن
پیش از آنکه به بررسی همه چیز درباره برق اضطراری آسانسور بپردازیم، لازم است در رابطه با علت استفاده از برق اضطراری و عملکرد فنی آن کمی اطلاعات کسب کنیم. دلیل استفاده از سیستم برق اضطراری، وجود احتمال قطعی مداوم برق و مختل شدن عملکرد تجهیزات صنعتی مختلف از جمله آسانسور است. بنابراین برای کنترل این شرایط، از سیستم برق اضطراری آسانسور به عنوان راهکاری کلیدی میتوان استفاده کرد.
این مقاله را هم مطالعه کنید: سیستم اضطراری اسانسور (Black out)
در هنگام قطع برق اگر داخل کابین آسانسور باشید، در صورتی که پکیج آسانسور مجهز به برق اضطراری باشد، دیگر دلیلی برای مضطرب شدن وجود ندارد. چرا که با قطع برق، آسانسور بلافاصله با یک توقف ناگهانی بطور کوتاه مدت خاموش میشود. علت این خاموشی و توقف کابین آسانسور، برخورداری تجهیزات آسانسور از ترمزهای الکترومغناطیسی است. این ترمزها در شرایط عادی و اتصال برق، باز هستند اما به محض قطع جریان برق بسته میشوند و کابین سریعا متوقف میشود. در این حالت، پنل آسانسور و چراغهای کابین خاموش میشوند. آنگاه چراغهای اضطراری روشن میشوند. اگر از سیستم برق اضطراری آسانسور استفاده شده باشد، سیستم کاهش ولتاژ برق آسانسور به محض قطع برق روشن میشود. سپس آسانسور با استفاده از دستگاه برق اضطراری، به نزدیکترین طبقه هدایت میشود. همچنین درب کابین بدون هیچ گونه مشکلی باز میشود و کاربر در نهایت سلامتی و آرامش از کابین خارج میشود تا مجدد با اتصال برق، آسانسور در مدار قرار بگیرد.
عملکرد سیستم برق اضطراری چگونه است؟
برای اینکه همه چیز درباره برق اضطراری آسانسور را بدانید، لازم است از عملکرد آن اطلاعات کافی داشته باشید. همانطور که متوجه شدید، لازم است در تمامی ساختمانهای مرتفع و چند طبقه از سیستم برق اضطراری آسانسور برای کنترل وضعیت قطع برق استفاده شود. با دستگاه برق اضطراری آسانسور، امنیت و آرامش مالکین ساختمان کاملا تضمین میشود. بنابراین استفاده از سیستم برق اضطراری به عنوان منبع مستقل از برق آسانسور موجب میشود که در زمان قطع برق، این دستگاه پشتیبانی کاملی از برق آسانسور داشته باشد تا زمانی که شرایط برق به حالت نرمال بازگردد.
این منبع مستقل اضطراری، از ترکیب باطری یا ژنراتوری قدرتمند و آماده به کار در کنار سایر ملزومات مورد نیاز تشکیل شده است. با وجود برق اضطراری آسانسور، دیگر از قطعی برق مضطرب نخواهید شد. چرا که حدودا با گذشت 10 ثانیه از قطع برق، سیستم برق اضطراری آسانسور شروع به کار میکند. این سیستم قادر به پشتیبانی از سیستم روشنایی، سیستم اعلام حریق و تخلیه دود نیز میباشد. عملکرد این دستگاه، کاملا مستقل از برق ساختمان است.
انواع برق اضطراری آسانسور
لازم است قبل از طراحی و ساخت یک برج یا ساختمان چند طبقه، همه چیز درباره برق اضطراری آسانسور را بدانید. زیرا تنها کار گذاشتن آسانسور در ساختمان نیست که دارای اهمیت است، بلکه برای پیشگیری از وقوع حادثه و خسارات مالی و جانی جبران ناپذیر، باید به فکر برق اضطراری آسانسور نیز باشید. جالب است بدانید که برق اضطراری آسانسور دارای انواع مختلفی است که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. به عنوان مثال شما میتوانید برای برق اضطراری آسانسور، از باطری بلک اوت (Black Out) استفاده کنید. این سیستم، در زمان قطعی برق بلافاصله کابین آسانسور را در نهایت امنیت به نزدیکترین طبقه هدایت میکند. سپس درب آسانسور را گشوده و کاربران به سلامت از کابین خارج میشوند. این سیستم در فرمان آسانسور بطور مستقل نصب میشود. منبع تغذیه این سیستم برق اضطراری آسانسور، باطری میباشد. کارکرد این سیستم جالب است و جهت حرکت کابین در حین قطعی برق، به تعداد نفرات داخل آسانسور بستگی دارد.
این مقاله را هم مطالعه کنید : آسانسور صنعتی و ضد انفجار
به عبارت بهتر، اگر تعداد کاربران داخل کابین آسانسور زیاد باشد، کابین به طبقات پایین هدایت میشود و در غیر این صورت، کابین به جهت بالا سوق داده میشود. سپس درب گشوده میشود و افراد به سلامت از کابین خارج میشوند. طراحان آسانسور، ملزم به استفاده از این سیستم در طراحی آسانسورهای گیربکسی هستند اما در ساخت سایر آسانسورها، دیگر الزامی وجود ندارد. البته در سالهای اخیر با پیشرفت علم و تکنولوژی، اغلب آسانسورهای مدرن مجهز به این سیستم هستند. سیستم باطری بلک اوت، در مقایسه با دیگر انواع برق اضطراری آسانسور، از قیمتی مقرون به صرفه و ارزانتر برخوردار است. البته طول عمر مفید باطریهای این سیستم، حدود 1 الی 2 سال است و در مقایسه با سیستمهای دیگر، بطور قابل ملاحظهای کوتاهتر است. زمانی که همه چیز درباره برق اضطراری آسانسور را بدانید، بهتر میتوانید درباره خرید نوع مناسب و کاربردی آن تصمیم بگیرید.
این مقاله را هم بخوانید: انواع بازرسی آسانسور
استفاده از ژنراتور، که منبع تغذیه آن سوخت فسیلی میباشد نوع دیگری از برق اضطراری آسانسور است. این سیستم پس از قطع برق، انرژی لازم برای حرکت آسانسور را تامین میکند. این سیستم به فضای مناسبی برای تعبیه تجهیزات مورد نیاز تانکر مانند خود نیاز دارد. نگهداری از این تجهیزات برق اضطراری آسانسور، تولید سر و صدای زیادی میکند و زحمت زیادی دارد. بنابراین استفاده از ژنراتور به عنوان تامین کننده برق اضطراری آسانسور، در مجتمعهای بزرگی مانند بیمارستان، برجها و… توصیه میشود که چندین آسانسور دارند. نگهداری از این تجهیزات، نیازمند تجربه متخصصین در این زمینه میباشد.
تامین برق اضطراری با سیستم UPS
شما با دانستن همه چیز درباره برق اضطراری آسانسور، میتوانید تجهیزات مدرن را با کارایی و ایمنی بالا تهیه کنید. یکی از سیستمهای فوقالعاده کاربردی به عنوان برق اضطراری آسانسور، سیستم UPS میباشد. این سیستم، موجب حذف نوسانات بین برق شهری و برق آسانسور میشود. با استفاده از سیستم UPS امکان استفاده از برق به صورت تک فاز یا 3 فاز، وجود دارد. سیستم UPS جریانی روان و فاقد نویز را برای حرکت کابین آسانسور تامین میکند. طراحان این صنعت، UPS را به دو حالت طراحی میکنند. در حالت اول با قطع برق، کابین آسانسور در نزدیکترین طبقه متوقف و درب آن برای خروج کاربران باز میشود. اما در حالت دوم، امکان حرکت کابین آسانسور همانند شرایط عادی فراهم است.
این مقاله را هم مطالعه کنید : آسانسور آتش نشانی به همراه ضوابط و مقررات آن
سیستم UPS از مزیت دیگری برخوردار است. این سیستم علاوه بر تامین برق آسانسور، از سیستم الکتریکی آسانسور نیز محافظت و پشتیبانی میکند. با این عملکرد سیستم، طول عمر مفید تجهیزات آسانسور دو چندان میشود. از همه مهمتر اینکه طول عمر مفید باطری سیستم UPS در مقایسه با باطری سیستم بلک اوت بیشتر است. باطری برق اضطراری آسانسور با سیستم UPS حدود 4 الی 5 سال عمر مفید دارد. بنابراین مزایای این سیستم ارزش کمی هزینه بیشتر را دارد. از این سیستم به عنوان گزینه مناسبی در جهت تامین برق اضطراری آسانسور در ساختمانهای مسکونی و ادارات میتوان بهره برد.
قیمت و خرید آسانسور آتیس
امیدواریم همه چیز درباره برق اضطراری آسانسور را آموخته باشید و به ضرورت بکارگیری برق اضطراری آسانسور توجه کنید و ساختمان را به این سیستم مجهز کنید. برق اضطراری آسانسور میتواند از بروز حوادث احتمالی جلوگیری و جان و مال شما را تضمین کند. شرکت پله برقی و آسانسور آتیس، در سراسر نقاط ایران و خاورمیانه مانند کشورهای آذربایجان، ترکیه، ارمنستان، افغانستان، پاکستان، عراق و ترکمنستان فعالیت میکند. آسانسور آتیس، با استفاده از دانش فنی روز و تجربه متخصصین در این زمینه، توانسته پروژههای موفقی را این صنعت ارائه کند. شما خریداران محترم میتوانید برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر یا استعلام قیمت و خرید آسانسور و کابین آن با کارشناسان شرکت آتیس تماس حاصل فرمایید.
2 دیدگاه
2022/11/01 زمان 7:42 ب.ظ
داشتن برق اضطراری برای آسانسور چه مزیتی داره؟
2022/11/16 زمان 6:51 ق.ظ
سلام وقتتون بخیر
مزیت های مختلفی داره مخصوصا وقتی که برق ساختمان رفته آسانسور میتونه با برق اضطراری کار کنه و به نزدیک ترین طبقه بیاد و مسافر پیاده بشه