مشخصات اجرایی چاه آسانسور requirements
- وزنه تعادل و کابین باید در یک چاه باشند.
چاه باید منحصرا برای آسانسور باشد. نصب و عبور هرگونه لوله، کابل، سیم و تجهیزات دیگر در چاه اسانسور، بجز سیم کشی و لولههای برق مربوط به روشنایی چاه و کابلهای برق مخصوص آسانسور داخل چاه آسانسور، ممنوع است. - در صورتیکه دیوارههای اطراف چاه آسانسور بتنی باشد طراح در محلهای مورد نیاز صفحات آهنی یا پروفیلهای فلزی مخصوص جهات نصب اجزاء آسانسور پیشبینی نماید. در صورتی که سازه اطراف چاه آسانسور فلزی باشد پیش بینی های لازم جهت أتصال أجزاء آسانسور به سازه ساختمان بعمل آید. استفاده از پلیت هایی که بوسیله تفنگهای چاشنی دار در بتن کار گذاشته می شوند، در شرایطی که این اجزاء دارای عملکرد در کشش هستند مجاز نیست.
- چاه باید دارای دیوارههای بدون روزنه، کف و سقف باشد. سطح داخلی دیوارههای چـاه آسانسور باید با مصالح مناسب به گونه ای پوشانده شوند که کمترین خلل و فرج را دارا باشند. (سیمان کاری صاف یا سفید کاری) دیوارهها باید بدون روزنه باشند.
- دیوارهها و تیغه های پوشاننده چاه آسانسور(ها) باید از مصالح مقاوم در برابر آتش (تحمل حداقل یک ساعت) ساخته شوند و در اثر حرارت، گاز و دود خطرناک از انها متصاعد نشود. دیواره های چاه آسانسور باید از مواد نسوز و با دوام، که منجر به ایجاد گرد و غبار نگردد، ساخته شده باشد. دیواره های چاه آسانسور در صورتی که از شیشه باشد باید از نوع لمینیت باشد. دیوارههای جانبی و سقف چاه آسانسور باید مقاومت مکانیکی کافی برای عملکرد ترمز ایمنی (پاراشوت) داشته باشند.
- در کابین های دارای درب ، سطح داخلی دیوار (های) چاه آسانسور در سمت ورودی های کابین باید صاف و بدون برجستگی و یا فرورفتگی باشد. در صورت وجود این برجستگی زاویه 60 درجه نصبت به خط افق پوشانده شود.
تهویه در چاه آسانسور
– تهویه چاه آسانسور باید مناسب و مستقل باشد. چاه آسانسور نباید وسیله تخلیه هوای ساختمان باشد. حداقل مساحت دریچه تخلیه هوا باید برابر یک درصد مساحت مقطع چاه باشد. در صورتیکه سرعت آسانسور بیش از ۲/۵ متر برثانیه باشد سطح تخلیه هوا باید حداقل ۰/۳ متر مربع باشد. سطح تخلیه هوا برای دو یا سه آسانسور در یک چاه ۰/۳ متر مربع باشد و برای چهار آسانسور به ۰/۴ متر مربع افزایش یافته و به نحوی محافظت شود که از نفوذ باران، برف، پرندگان و حیوانات دیگر به چاه جلوگیری شود.
– تخلیه هوای چاه هر گروه آسانسور مستقل از چاه های گروه دیگر خواهد بود. بنابراین نباید بین آنها ارتباط تخلیه هوا وجود داشته باشد.
– دریچه تخلیه هوا باید به صورت دستی عمل نماید.
– هوای چاهی که آسانسور(ها) را در خود جای داده و بیش از دو طبقه امتداد داشته باشد باید مستقیم یا از طریق موتورخانه به فضای آزاد تخلیه شود.
اندازهگیری دقیق ابعاد چاله آسانسور
شاید برای شما جالب باشد که با پیشرفت علم و تکنولوژی همگام با ارتقاء دانش فنی روز، چهره شهر و نوع معماری ساختمانها تغییر کرد. بطوری که با نبود آسانسور که از جمله مهمترین اختراعات بشر محسوب میشود، طبقات بالای ساختمان بی ارزشتر و در نتیجه ارزان قیمتتر از طبقات ابتدایی ساختمان بودند. چرا که افراد ترجیح میدادند تا تعداد پلههای کمتری را طی کنند. علاوه بر آن در هنگام اسبابکشی، انتقال وسایل به طبقات پایین از طریق پله سخت و طاقتفرسا بود.
بنابراین خرید طبقات پایینی ساختمان به عنوان نقطه قوت برای رفاه مالک محسوب میشد. این اختلاف قیمت بین طبقات بالا و پایین یک آپارتمان چند طبقه، به همین روال وجود داشت تا زمانی که آسانسور وارد عرصه ساختمانسازی شد. با بکارگیری آسانسور در طراحی ساختمانهای چند طبقه، این اختلاف قیمت بین طبقات معکوس شد. بطوری که امروزه طبقات بالایی یک مجتمع بسیار گران قیمتتر از طبقات ابتدایی آن میباشند. چرا که آسانسور به راحتتر شدن تردد ساکنین در طبقات ساختمان کمک شایانی کرده است. پس یک خریدار برخورداری از یک ویو جذاب و چشم نواز در طبقه آخر را ترجیح میدهد. در نتیجه، آخرین طبقه یک مجتمع به ویژه پنت هاوس با قیمتهایی نجومی به فروش میرسد.
با این تفاسیر، قطعا متوجه نقش پررنگ و تاثیرگذار آسانسور در حرفه ساختمانسازی و خرید و فروش ملک شدهاید. بنابراین آسانسور که به نام Lift یا Elevator در سراسر جهان شناخته میشود یکی از مهمترین تجهیزات مدرن در عصر حاضر به شمار میرود. لازم است که یک آسانسور، از ساختاری ایمن بر مبنای دانش فنی روز برخوردار باشد. یکی از مهمترین مراحل تجهیز یک ساختمان در حال ساخت با آسانسور مدرن و کاربردی، اندازهگیری دقیق ابعاد چاله آسانسور است. لطفا تا پایان مطالب با ما همراه باشید. چرا که قصد داریم در رابطه با ابعاد چاله آسانسور اطلاعات لازم را کسب کنیم.
چاله آسانسور چیست؟
پیش از آنکه به اندازهگیری ابعاد چاله آسانسور اشاره کنیم، لازم است بدانیم که اصلا چاله آسانسور چیست؟ احتمالا شما هم با تونل ترسناک و کوچک مستطیل شکل که در آن سیم بکسل، کابین آسانسور و… وجود دارد، مواجه شدهاید. اگر کمی کنجکاو باشید حتما نیم نگاهی به پایینترین نقطه این تونل انداختهاید. به این فضای تونلی شکل که کابین آسانسور در طول آن حرکت میکند، چاه آسانسور میگویند. اولین سطح توقف کابین آسانسور تا کف چاه را چاله آسانسور مینامند. برای آنکه طراحی چاهک آسانسور بطور اصولی و استاندارد انجام شود، ابتدا لازم است ابعاد چاله آسانسور به درستی اندازهگیری و طراحی شود. پوشش دیواره چاه آسانسور، اغلب از جنس پلاستر سیمان است. در چاله آسانسور، فضای مناسبی برای نصب تجهیزات و ملزومات مورد نیاز توسط متخصصین این زمینه در نظر گرفته میشود. در این قسمت قطعات مختلفی مانند ضربهگیر، بافر و… تعبیه میشوند.
بهترین ابعاد چاله آسانسور
لازم است بدانید که پیش از نصب آسانسور لازم است ابعاد چاله آسانسور بطور دقیق، صاف و تراز اندازهگیری شود. چاله آسانسور باید در مقابل نفوذ آب به اندازه کافی مقاوم باشد و از عایقبندی خوبی برخوردار باشد. در رابطه با اندازهگیری عرض چاهک آسانسور، توجه به ابعاد درب ورودی و نوع کاربری آسانسور ضروری است. در رابطه با عمق چاه آسانسور نیز باید به ظرفیت کابین آسانسور توجه شود. بهترین طراحی و سنجش ابعاد چاله آسانسور، زمانی بدست میآید که محاسبه نیروهای دینامیکی و استاتیکی وارده به چاهک آسانسور، تکانههای ناشی از ترمز و استارت کابین، ابعاد و ظرفیت کابین آسانسور و… به درستی و در نهایت دقت محاسبه شود. با بررسی دقیق تمامی این پارامترها، آسانسوری ایمن با استانداردهای مورد نظر طراحی خواهد شد.
ابعاد چاله آسانسور مورد نظر
برای اندازهگیری دقیق ابعاد چاله آسانسور، لازم است در ابتدا نوع آسانسور و کاربری مورد نظر را مشخص کنید. بطور مثال ابعاد چاله آسانسور با درب لولایی در مقایسه با درب اتوماتیک، متفاوت است. همچنین آسانسور باربری با آسانسور مسافربر دارای تفاوتهایی هستند. در نتیجه ابعاد چاله آسانسور با توجه به کاربری و ظرفیت آن متفاوت از آسانسور دیگر خواهد بود. اما بطور کلی، با در نظر داشتن خطای انسانی، عرض مناسب برای چاله آسانسور حدودا 160 سانتیمتر میباشد. با این ابعاد عملکرد درب آسانسورهایی با عرض 80 سانتیمتر نیز بدون مشکل خواهد بود. برای آنکه ابعاد چاله آسانسور مناسب و اصولی تعیین شود، علاوه بر عرض، باید به عمق چاهک آسانسور نیز توجه شود. برای آسانسورهایی با ظرفیت 5 الی 6 نفر، عمق 160 سانتیمتر با در نظر داشتن خطای انسانی میتواند ایده آل باشد. چرا که نباید کاربران داخل کابین آسانسور، احساس کمبود فضا و خفگی داشته باشند.
بهترین ابعاد چاله آسانسور برای آسانسورهای 5 نفره، 160 در 160 سانتیمتر مربع است. آسانسورهای 6 نفره نیز بهتر است از ابعاد 160 در 170 سانتیمتر مربع برخوردار باشند. اگر آسانسور مورد نظر شما قرار است ظرفیتی 7 نفره داشته باشد، باید ابعاد چاله آسانسور را 160 در 180 سانتیمتر مربع در نظر بگیرید. در صورتی که نیاز به آسانسوری با ظرفیت بیشتر و در حدود 8 نفر دارید، بهتر است ابعاد چاله آسانسور را حدود 160 در 190 سانتیمتر مربع در نظر بگیرید. اما اگر قرار است آسانسوری با ظرفیت بیش از 8 نفر را طراحی کنید، لازم است عرض را 170 و عمق را حدودا 30 الی 40 سانتیمتر مربع بیشتر از عرض محاسبه کنید. ابعاد چاله آسانسور با ظرفیت 9 نفر بهتر است حدود 170 در 190 سانتیمتر مربع در نظر گرفته شود. آسانسوری با ظرفیت 10 نفر، لازم است از ابعاد 170 در 200 سانتیمتر مربع برخوردار باشد.
اما اگر به آسانسوری با ظرفیت 11 نفر نیاز داشتید چطور؟ در این صورت ابعاد چاله آسانسور باید حدودا 170 در 210 سانتیمتر مربع باشد. اعدادی که در رابطه با ابعاد چاله آسانسور ذکر شد، تقریبا برای تمامی آسانسورهای کششی، هیدرولیکی و مغناطیسی صدق میکند. چرا که ابعاد چاله آسانسور، ارتباط چندانی با نوع سیستم محرک آن ندارد. البته این ابعاد میتواند برای آسانسورهایی با درب تلسکوپی، لولایی یا اتوماتیک کمی متفاوت باشد. با توجه به مطالب بیان شده، اینطور نتیجه میگیریم که طراحی چاله آسانسور باید حتما توسط متخصصین این زمینه صورت بگیرد. چرا که سنجش دقیق ابعاد چاله آسانسور و اجرای آن، از جمله با اهمیتترین مراحل راهاندازی یک آسانسور محسوب میشود.
شرکت آسانسور و پله برقی آتیس
امیدواریم تا به این قسمت از مطالب موارد کاربردی و مفیدی را در رابطه با ابعاد چاله آسانسور آموخته باشید. یکی از شرکتهایی که در زمینه اجرای پروژههای مختلف پله برقی و آسانسور عملکرد موفقی در سطح خاورمیانه داشته است، شرکت آسانسور و پله برقی آتیس میباشد. آتیس، دارای بیش از دو دهه تجربه در زمینه فروش و واردات آسانسورهای پکیج با کمک و همراهی نیروهای متخصص و بکارگیری دانش روز میباشد. کابین آسانسور آتیس، بر اساس سلیقه و انتخاب شما میتواند ساختاری چوبی، MDF، تمام استیل یا سوپر لوکس داشته باشد. آتیس، در نقاط مختلف ایران، ترکیه، ارمنستان، افغانستان، پاکستان، آذربایجان، ترکمنستان و عراق، پروژههای موفقی را به ثمر رسانده است.
قیمت و خرید کابین آسانسور و اجرای پروژه توسط آتیس
آسانسور تجهیزات مدرن و هوشمندی دارد بنابراین لازم است ابعاد چاله آسانسور به دقت محاسبه شود و کلیه مراحل اجرا و نصب آسانسور در کمال دقت با رعایت اصول ایمنی انجام شود. قیمت آسانسور نیز همانند دیگر محصولات، بر اساس پارامترهای مختلفی تعیین میشود. قیمت تمام شده آسانسور آتیس نیز به ابعاد، ظرفیت کابین و متریال بکار رفته در آن و نوع کاربری مورد نظر بستگی دارد. چرا که آسانسور مسافربر با آسانسور مخصوص ویلچر و برانکارد متفاوت است. شما عزیزان میتوانید برای استعلام قیمت و کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با مشاورین آتیس تماس حاصل فرمایید.